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Registros recuperados : 34 | |
9. | | GORDO, S. M. da C.; MOREIRA, E. C. de O.; SCHNEIDER, H.; DARNET, S.; RODRIGUES, S. Sequenciamento do transcriptoma de Pimenta-do-reino (Piper nigrum) utilizando Plataforma de Sequenciadores de Nova Geração (NGS) - SOLiD System 3 Plus. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 2., 2012, Belém, PA. Anais... Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Recursos Genéticos, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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10. | | SOUZA, G. N.; MOREIRA, E. C.; RISTOW, P.; FRAGUAS, S.; LILENBAUM, W. Formas de exploração do rebanho caprino no Estado do Rio de Janeiro, 1998/2000. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinaria e Zootecnia, v. 54, n. 2, p. 221-222, abr. 2002. Comunicacao. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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11. | | SOUZA, G. N. de; MOREIRA, E. C.; RISTOW, P.; FRÁGUAS, S.; LILENBAUM, W. Frequência de aglutininas anti-leptospira interrogans em caprinos de aptidão leiteira do Estado do Rio de Janeiro. Revista Brasileira de Medicina Veterinária, Rio de Janeiro, v. 23, n. 6, p. 235-239, 2001. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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13. | | RODRIGUES, R. O.; HERRMANN, G. P.; HEINEMANN, M. B.; LAGE, A. P.; LOPES, L. B.; MOREIRA, E. C. Comparação entre a imunidade induzida em bovinos vacinados com bacterinas polivalentes comerciais e uma monovalente experimental. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 31, n. 1, p. 10-16, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril. |
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14. | | HERRMANN, G. P.; RODRIGUES, R. O.; VIDAL, C. E. S.; MACHADO, G.; MOREIRA, E. C.; LEITE, R. C. Curva de anticorpos pós-vacinais em ovinos imunizados com uma ou duas doses de bacterina oleosa anti-leptospirose, produzida com a sorovariedade Hardjo, tipo Hardjoprajitno, estirpe Norma, isolada no Brasil. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 31, n. 8, p. 683-689, ago., 2011. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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15. | | MOREIRA, E. C. O.; GORDO, S. M. da C.; DARNET, S.; RODRIGUES, S. M.; SAMPAIO, I. da C. Sequenciamento dos transcritos de Piper nigrum L. infectada com Fusarium solani f.sp.piperis utilizando Plataforma de nova geração. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 2., 2012, Belém, PA. Anais... Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Recursos Genéticos, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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17. | | SILVEIRA, A. M.; MOREIRA, E. C.; VAZ, F.; LORENZO, C. de; DRIEMEIER, D.; FURLAN, F.; DANTAS, A. F. M.; RIET-CORREA, F. Encefalopatia hepática secundária à intoxicação por Tephrosia cinerea em ovinos. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 38, n. 4, p. 635-641, abril 2018 Título em inglês: Hepatic encephalopathy secondary to poisoning by Tephrosia cinerea in sheep. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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18. | | SOUZA, C. R. de; ARAGAO, F. J. L.; MOREIRA, E. C. O.; COSTA, C. N. M.; NASCIMENTO, S. B.; CARVALHO, L. J. C. B. Isolation and characterization of the promoter sequence of a cassava gene coding for Pt2L4, a glutamic acid-rich protein differentially expressed in storage roots. Genetics and Molecular Research, v. 8, n. 1, p. 334-344, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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19. | | MOREIRA, E. C. de O.; PEREIRA, R. N.; GORDO, S. M. da C.; MENEZES, I. C. de; QUEIROZ, C. da C. S.; CUNHA, D. B. da. Isolation and partial characterization of the lipoxygenase gene in black pepper (Piper nigrum L). Research, Society and Development, v. 11, n. 9, e57411932254, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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20. | | NASCIMENTO, S. B.; MENEZES, I. C. de; COSTA, C. N. M.; MOREIRA, E. C. O.; DUARTE, M. L. R.; SOUZA, C. R. B. de. Isolamento e caracterização de genes potencialmente envolvidos na resistência a fusariose através de hibridização subtrativa de supressão. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 54., 2008, Salvador. Resumos... Salvador: SBG, 2008. p. 304. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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Registros recuperados : 34 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
22/06/2021 |
Data da última atualização: |
22/06/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
ROMPKOVKS, C.; AGUSTINI, B. C.; DEFFERT, F.; STADTLOBER, M. G. A.; BRAND, D.; SILVA, G. A. da; BONFIM, T. M. B. |
Afiliação: |
CINTIA ROMPKOVKS, cintia.s.rk@gmail.com; BRUNA CARLA AGUSTINI, CNPUV; FLAVIA DEFFERT, Flavia Deffert flaviadeffert@gmail.com; MARIA GORETI AMBONI STADTLOBER, Maria Goreti Amboni Stadtlober goreti08@gmail.com; DEBORA BRAND, Debora Brand dbrandufpr@gmail.com; GILDO ALMEIDA DA SILVA, CNPUV; TANIA MARIA BORDIN BONFIM, Tania Maria Bordin Bonfim tbonfim@gmail.com. |
Título: |
Microbial dynamics in industrial-scale wine fermentation employing Hanseniaspora uvarum b-glucosidase-producer strain. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Science and Technology, n. 13197, June 2021. |
DOI: |
10.1007/s13197-021-05168-4 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The use of non-Saccharomyces yeast strains in winemaking is becoming a common trend. In fact, consumers are demanding new and healthier styles of wine. On the other hand, these strains are a challenge for the starting process due to winery-resident strains, especially with regard to industrial-scale fermentations. Current assay focuses on the scale-up of the laboratorial inoculum inside the winery environment to ferment 15,000 and 25,000 L of Vitis labrusca Bordo? must, using a Hanseniaspora uvarum b-glucosidase-producer strain as starter culture. This scaleup could confirm the viability of using non-Saccharomyces yeast, as it presented promising results on a laboratory scale. The non-Saccharomyces strain was selected in a previous study since it proved to increase resveratrol concentration in lab scale winemaking. The yeast diversity was followed by the plate culturing method. Species identification and strain typing were determined by ITS-RFLP and PCR-fingerprinting, respectively. Physical and chemical analyses and resveratrol quantification were performed in the elaborated wines. |
Palavras-Chave: |
Laboratory scale; Non-Saccharomyces yeast; Table wine; Wine yeast. |
Thesaurus NAL: |
Resveratrol; Winemaking. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/223978/1/Rompkovksi2021-Article-MicrobialDynamicsInIndustrial-.pdf
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Marc: |
LEADER 01942naa a2200277 a 4500 001 2132490 005 2021-06-22 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1007/s13197-021-05168-4$2DOI 100 1 $aROMPKOVKS, C. 245 $aMicrobial dynamics in industrial-scale wine fermentation employing Hanseniaspora uvarum b-glucosidase-producer strain.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aThe use of non-Saccharomyces yeast strains in winemaking is becoming a common trend. In fact, consumers are demanding new and healthier styles of wine. On the other hand, these strains are a challenge for the starting process due to winery-resident strains, especially with regard to industrial-scale fermentations. Current assay focuses on the scale-up of the laboratorial inoculum inside the winery environment to ferment 15,000 and 25,000 L of Vitis labrusca Bordo? must, using a Hanseniaspora uvarum b-glucosidase-producer strain as starter culture. This scaleup could confirm the viability of using non-Saccharomyces yeast, as it presented promising results on a laboratory scale. The non-Saccharomyces strain was selected in a previous study since it proved to increase resveratrol concentration in lab scale winemaking. The yeast diversity was followed by the plate culturing method. Species identification and strain typing were determined by ITS-RFLP and PCR-fingerprinting, respectively. Physical and chemical analyses and resveratrol quantification were performed in the elaborated wines. 650 $aResveratrol 650 $aWinemaking 653 $aLaboratory scale 653 $aNon-Saccharomyces yeast 653 $aTable wine 653 $aWine yeast 700 1 $aAGUSTINI, B. C. 700 1 $aDEFFERT, F. 700 1 $aSTADTLOBER, M. G. A. 700 1 $aBRAND, D. 700 1 $aSILVA, G. A. da 700 1 $aBONFIM, T. M. B. 773 $tJournal of Food Science and Technology$gn. 13197, June 2021.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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